Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Nieuws

Leuke facts: aantal medewerkers in het notariaat stijgt flink

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) publiceert eens per kwartaal feiten en cijfers over het notariaat. Zo kunt u bijvoorbeeld lezen hoeveel notarissen en kandidaat-notarissen het notariaat heeft en hoeveel testamenten er zijn ingeschreven. Ook wordt twee keer per jaar gepubliceerd welke vragen er bij de Notaristelefoon binnenkomen.

Het aantal medewerkers in het notariaat stijgt flink. Vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar is het aantal met 422 toegenomen. Het afgelopen kwartaal zijn er 134 medewerkers bijgekomen. Dit blijkt uit de factsheet leden over het tweede kwartaal van 2016.

Kandidaat-Notarissen nog steeds in de lift

Ook het aantal kandidaat-notarissen zit nog steeds in de lift: 16 meer dan vorig kwartaal. Vergeleken met een jaar eerder zelfs 60. Het aantal toegevoegd notarissen laat een lichte stijging zien. Het aantal notarissen is net als in het eerste kwartaal bijna gelijk gebleven.

Meer akten

Het aantal akten in het notariaat blijft stijgen. Het afgelopen kwartaal zijn er 379.614 akten gepasseerd. Dat is 11% meer dan een kwartaal eerder. 12% meer als je het vergelijkt met dezelfde periode vorig jaar. Het aantal levenstestamenten blijft stijgen, maar ook het aantal testamenten en woningmarktakten neemt toe. Meer dan de helft van de akten komt uit de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant: samen 53%.

Bron: knb.nl

Factsheet notariaat

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

  Contact

  Bezoekadres
  Boyleweg 8
  3208 KA Spijkenisse

  T 0181 627 027
  F 0181 627 044
  E info@ouwerkerknotariaat.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08:45 – 12:30 uur
  13:15 – 17:00 uur

  Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.