Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Koopovereenkomst

Wanneer u het huis van uw dromen heeft gevonden, wilt u zo snel mogelijk zekerheid dat de woning ook echt van u wordt. Zodra de verkoper en u het eens zijn geworden over de prijs wordt dit vastgelegd in een koopcontract, ook wel koopakte genoemd.

Meestal wordt het koopcontract opgesteld door de makelaar of een adviseur die bij de koop betrokken is. De koopakte wordt ook wel het “voorlopige” koopcontract genoemd. Deze overeenkomst is alleen voorlopig omdat er nog ontbindende voorwaarden in kunnen staan. Bijvoorbeeld over de financiering of de bouwkundige keuring.

Het is niet zo dat u de koopakte eenvoudig kunt ontbinden. Alles wat u afspreekt met de verkoper, en waarvoor u tekent, is meteen al bindend. De koper heeft wel het recht om binnen 3 dagen na het tekenen van de koopakte deze, zonder opgave van reden te ontbinden (wettelijke bedenktijd).

Staat u op het punt een koopovereenkomst te tekenen en heeft u toch juridische vragen? Bijvoorbeeld over wie er eigenaar wordt en voor welk gedeelte en wat de financiële consequenties van uw keuze zijn? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen. We kunnen ook voor u de koopovereenkomst opstellen.

U kunt de koopovereenkomst ook inschrijven bij het Kadaster. De verkoper kan de woning dan niet meer aan iemand anders verkopen. Ook wordt u beschermd tegen bijvoorbeeld beslaglegging op de woning. Als dat gebeurt en de koopovereenkomst is niet ingeschreven, kan de woning namelijk niet zonder meer aan u worden overgedragen. Dit komt vaker voor dan u denkt. De verkoper hoeft maar een kleine betalingsachterstand te hebben bij een postorderbedrijf en het kan al misgaan. Spreek dit onderdeel van de koopovereenkomst zorgvuldig met uw makelaar door. Aan de inschrijving van de koopovereenkomst bij het Kadaster zijn kosten verbonden.

Nadat beide partijen de koopovereenkomst hebben ondertekend wordt deze meestal door de verkopende makelaar naar de notaris gestuurd. De kopers kiezen de notaris uit. De notaris gaat vervolgens de leveringsakte opstellen.

 


Misschien is dit ook interessant voor u:

Leveringsakte Hypotheekakte

Direct een afspraak maken? Wij bellen u.

Komt het u beter uit wanneer wij u bellen voor informatie, advies of een afspraak? Vul dan hier uw gegevens in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

  Vraag offerte aan

  Wilt u even met ons overleggen? De koffie staat altijd klaar.

  Maak een afspraak

  Blijf op de hoogte

  Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

   Contact

   Bezoekadres
   Boyleweg 8
   3208 KA Spijkenisse

   T 0181 627 027
   F 0181 627 044
   E info@ouwerkerknotariaat.nl

   Openingstijden

   Maandag t/m vrijdag
   08:45 – 12:30 uur
   13:15 – 17:00 uur

   Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.