Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Verpanding van aandelen

Wanneer u als directeur-groot aandeelhouder (DGA) meer financiële ruimte en mogelijkheden wilt creëren dan is het verpanden van aandelen wellicht een optie voor u. Door het verpanden van aandelen (alleen mogelijk per notariële akte) geeft u een zogenaamd pandrecht aan een kredietverlenende partij.

Om dit mogelijk te maken moeten verschillende formaliteiten goed worden geregeld. Zo moeten de statuten van de BV het verpanden van de aandelen toestaan; kunnen de statuten goedkeuring van de aandeelhouders vereisen et cetera.

Het is verstandig om uw plannen voor het verpanden van uw aandelen eerst met de notaris te bespreken. Zo kunnen we tijdig zien en regelen of er bijvoorbeeld een blokkeringsregeling in uw statuten staat (dit voorkomt dat een pandhouder uw aandelen aan een concurrent verkoopt) en wanneer de rechten van de pandhouder eindigen. Een goede advisering en het volgen van de juiste regels voorkomen dat u als DGA privé aansprakelijk bent.

Wanneer alle formaliteiten goed zijn geregeld en aan alle voorwaarden is voldaan, kan de notariële akte worden opgesteld en wordt de verpanding van uw aandelen aangetekend in het aandeelhoudersregister van uw BV.

 


Misschien interessant voor u

Testament Levenstestament

Direct een afspraak maken? Wij bellen u.

Komt het u beter uit wanneer wij u bellen voor informatie, advies of een afspraak? Vul dan hier uw gegevens in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

  Vraag offerte aan

  Wilt u even met ons overleggen? De koffie staat altijd klaar.

  Maak een afspraak

  Blijf op de hoogte

  Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

   Contact

   Bezoekadres
   Boyleweg 8
   3208 KA Spijkenisse

   T 0181 627 027
   F 0181 627 044
   E info@ouwerkerknotariaat.nl

   Openingstijden

   Maandag t/m vrijdag
   08:45 – 12:30 uur
   13:15 – 17:00 uur

   Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.