Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Verdelen

Partners die uit elkaar gaan zullen veel dingen moeten regelen. Uiteindelijk zullen de gezamenlijke bezittingen en schulden verdeeld moeten worden. Zo ook de woning. De verdeling wordt vastgelegd in een notariële akte van verdeling die wordt ingeschreven bij het Kadaster.

In de verdelingsakte staat vermeld aan wie de woning wordt toebedeeld. Dit wordt onderling afgesproken, vaak in een echtscheidingsconvenant (bij echtscheiding of bij het einde van een geregistreerd partnerschap) of in een afzonderlijke overeenkomst (bij samenwoners die uit elkaar gaan).

Bij het opstellen van de verdelingsakte zal Ouwerkerk Notariaat er op toezien dat de partner die de eigendom van de woning overdraagt niet langer aansprakelijk is voor de hypotheekschuld (tenzij partijen anders afspreken). Ook worden de formaliteiten met het Kadaster geregeld.

Een akte van verdeling kan ook nodig zijn bij het verdelen van een nalatenschap, al dan niet met een huis, tussen verschillende erfgenamen. De notaris ziet er dan op toe dat alle erfgenamen hun deel krijgen en dat aan alle formaliteiten wordt voldaan. Dat kan ruzie en onzekerheid voorkomen.

Ook kunt u bij Ouwerkerk Notariaat terecht voor het wijzigen van uw testament. Het is namelijk zo dat zolang de echtscheiding formeel nog niet rond is de echtgenoten en geregistreerd partners elkaar erfgenaam blijven. Wanneer dat niet wenselijk is kunt u in een nieuw testament een andere regeling treffen. Dit kan ook gelden voor ongehuwd samenwonenden met testamenten die uit elkaar gaan.

Let in alle gevallen goed op of uw testament deze situatie ondervangt. Maak gerust een afspraak voor een controle van uw testament.

 


Misschien is dit ook interessant voor u:

Testament Levenstestament

Direct een afspraak maken? Wij bellen u.

Komt het u beter uit wanneer wij u bellen voor informatie, advies of een afspraak? Vul dan hier uw gegevens in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

  Vraag offerte aan

  ACTIE

  Verdeling nodig?

  Vraag naar de voorwaarden

  Blijf op de hoogte

  Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

   Contact

   Bezoekadres
   Boyleweg 8
   3208 KA Spijkenisse

   T 0181 627 027
   F 0181 627 044
   E info@ouwerkerknotariaat.nl

   Openingstijden

   Maandag t/m vrijdag
   08:45 – 12:30 uur
   13:15 – 17:00 uur

   Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.