Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Geld lenen en hypotheek

Wanneer u voor de aankoop van uw woning of de financiering van een verbouwing geld leent bij een bank, dan zullen de voorwaarden van deze financiering worden vastgesteld door de bank.

De bank zal ook zekerheid willen. Wanneer u niet aan uw verplichtingen voldoet kan dat grote gevolgen hebben; de bank kan uw woning dan verkopen. Zorgt u dan ook dat u de voorwaarden van de bank goed kent en begrijpt.

Deze voorwaarden en het zekerheidsrecht (hypotheekrecht) voor de bank worden vastgelegd in een hypotheekakte bij de notaris. Bij het tekenen van de hypotheekakte, vaak samen met de leveringsakte, krijgt u bij Ouwerkerk Notariaat een uitgebreide uitleg over de hypotheekakte. Maar leest u zelf vooraf de voorwaarden van de bank goed door, en aarzelt u niet om daar vragen over te stellen aan uw hypotheekadviseur.

Ook wanneer u geld leent van een familielid of van uw BV kan het vestigen van een hypotheekrecht verstandig zijn. Ouwerkerk Notariaat in Spijkenisse (gemeente Nissewaard) adviseert u hierover graag en kan de hypotheekakte voor u opstellen.

Wanneer u een nieuwbouwwoning koopt is het gebruikelijk dat de projectontwikkelaar samenwerkt met een notaris, de zogenaamde projectnotaris. U, als koper, kan daar niet vanaf wijken. U bent echter wel vrij om de hypotheek bij een ander notariskantoor te regelen. De notaris van uw keuze zal overleggen met de projectnotaris om alles goed te laten verlopen.

Neem gerust contact met ons op als u het fijn vindt om, in geval van een nieuwbouwproject, bij Ouwerkerk Notariaat uw hypotheek in behandeling te geven.

 


Misschien is dit ook interessant voor u:

Geldlening Testament Levenstestament Samenlevingsovereenkomst

Direct een afspraak maken? Wij bellen u.

Komt het u beter uit wanneer wij u bellen voor informatie, advies of een afspraak? Vul dan hier uw gegevens in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

  Vraag offerte aan

  ACTIE

  Hypotheek nodig?

  Vraag naar de voorwaarden

  Blijf op de hoogte

  Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

   Contact

   Bezoekadres
   Boyleweg 8
   3208 KA Spijkenisse

   T 0181 627 027
   F 0181 627 044
   E info@ouwerkerknotariaat.nl

   Openingstijden

   Maandag t/m vrijdag
   08:45 – 12:30 uur
   13:15 – 17:00 uur

   Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.