Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Nieuws

Drie adviezen bij een hypotheekverhoging voor een verbouwing

Verschillende partijen zien een stijging in het aantal aanvragen voor een hypotheekverhoging. Bij De Hypotheker zagen ze het aantal aanvragen met 20 procent toenemen ten opzichte van maart, bij ABN AMRO zagen ze zelfs een verdubbeling. Zo’n verhoging kan interessant zijn wanneer je bijvoorbeeld je woning wilt verbouwen, maar waar moet je op letten? Wij geven je graag advies.

Verhoog je hypotheek niet zomaar

De uitgaven voor een verbouwing kunnen te groot zijn om binnen afzienbare tijd voor te sparen of je kunt onvoldoende spaargeld hebben. Geld lenen is dan een optie. Naast de hypotheek verhogen kun je ook kiezen voor een persoonlijke lening. Welke optie het meest geschikt voor je is, hangt af van je persoonlijke situatie. Bij een verbouwingslening wordt het geld besteed aan de eigen woning, daarom is de rente voor deze persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar onder de hypotheekrenteaftrek. Aan de andere kant is het zo dat de rente van een persoonlijke lening hoger ligt dan die van een hypotheek. Dat is logisch: de bank heeft hierbij niet de zekerheid van het recht van hypotheek.

Het verbouwingsbedrag is 25 duizend euro of hoger

Het aanvraagproces is bij een verhoging exact hetzelfde als bij een hypotheekaanvraag voor een woningaankoop of het oversluiten van een hypotheek. Door hoge afsluitkosten is een hypotheekverhoging alleen verstandig als het verbouwingsbedrag minimaal 25 duizend euro is. Dit heeft het Nibud onderzocht. Houd ook rekening met de aflossingsperiode van 30 jaar.

Extra advies: je kunt bij het afsluiten van je hypotheek voor een nieuwe woning de hypotheek al voor een hoger bedrag inschrijven dan je leent. Bij een verbouwing betaal je dan geen extra kosten voor de uitbreiding van de hypotheek.

Bewaar bonnen voor hypotheekrenteaftrek

Bij een lening voor een verbouwing geldt in principe dat er recht is op hypotheekrenteaftrek, mits je de lening in maximaal 30 jaar aflost. Dat geldt behalve voor een hypotheek ook voor een persoonlijke lening. Het belangrijkste is om alle bonnen goed te bewaren. De Belastingdienst kan er altijd om vragen, er is geen maximale bewaartermijn. De rente is maximaal 30 jaar fiscaal aftrekbaar.

hypotheekverhoging verbouwing

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

  Contact

  Bezoekadres
  Boyleweg 8
  3208 KA Spijkenisse

  T 0181 627 027
  F 0181 627 044
  E info@ouwerkerknotariaat.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08:45 – 12:30 uur
  13:15 – 17:00 uur

  Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.