Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Nieuws

Zo haal je het beste uit je afspraak met de notaris

Als je bij ons langskomt, dan heb je daar een reden voor. In sommige gevallen is een bezoek verplicht, bijvoorbeeld als je een huis koopt. Maar we voeren ook veel adviesgesprekken. Denk daarbij aan onderwerpen als estate planning en de invulling van een levenstestament. Om het optimale uit je afspraak te halen, hebben we een aantal tips voor je.

Je wilt weten wat de beste rechtsvorm is voor je bedrijf, jij en je partner willen een samenlevingscontract afsluiten, je gaat een huis kopen of je wilt een testament opstellen. Het zijn allemaal mogelijke redenen voor een afspraak met de notaris. En zo’n gesprek levert je vaak veel op, want met onze onafhankelijke blik en onze juridische kennis krijg je inzicht in wat voor jou de beste keuze is. Met een goede voorbereiding heb je maximaal profijt van je bezoek aan ons kantoor.

Onze tips voor je afspraak met de notaris

 1. Lees je online alvast in.

Zo kun je je een beeld vormen van onderwerpen die gerelateerd zijn aan het thema waar je voor komt en die mogelijk aan de orde komen tijdens ons gesprek.

 1. Noteer de vragen die je hebt.

Je hoeft de antwoorden echt niet zelf uit te zoeken. Daar heb je ons voor!

 1. Bedenk van te voren globaal hoe je tegen bepaalde situaties aankijkt.

Stel, jij en je partner komen langs voor een samenlevingscontract. Overleg dan alvast hoe jullie de financiën willen regelen met elkaar. Willen jullie bijvoorbeeld inkomen en vermogen delen?

 1. Vergeet je legitimatiebewijs niet!

An de hand van je ID-kaart, rijbewijs of paspoort kunnen we vaststellen dat jij bent wie je zegt dat je bent. We zijn verplicht om te controleren of de gegevens die in een akte zijn opgenomen, kloppen met de gegevens op je legitimatiebewijs.

Wat moet je meenemen naar je afspraak met de notaris?

Naast je legitimatiebewijs, hebben we soms ook andere documenten nodig. Wil je bijvoorbeeld een testament opstellen en heb je huwelijkse voorwaarden, partnerschapsvoorwaarden of een samenlevingscontract? Dan hebben we die er graag bij. Heb je een bedrijf, denk dan aan documenten als de statuten, de aandeelhoudersovereenkomst of de overeenkomst met bijvoorbeeld je vennoten. We informeren je sowieso van te voren over welke documenten je mee moet brengen.

Afspraak notaris

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

  Contact

  Bezoekadres
  Boyleweg 8
  3208 KA Spijkenisse

  T 0181 627 027
  F 0181 627 044
  E info@ouwerkerknotariaat.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08:45 – 12:30 uur
  13:15 – 17:00 uur

  Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.