Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Nieuws

Alles goed geregeld?

Heeft u een testament? Het kan dat u daar nog lang niet over na hebt gedacht. Of misschien heeft u juist alles heel goed geregeld… Denkt u. Helaas komt het in de praktijk toch voor dat zelfs mensen die alles goed geregeld denken te hebben, iets over het hoofd hebben gezien. Laat u daarom goed adviseren en zorg dat uw testament altijd up-tot-date is. Een testament is namelijk niet voor de eeuwigheid geschreven.

Levensgebeurtenissen en wetswijzigingen

Als er iets in uw persoonlijke situatie verandert zoals een echtscheiding, huwelijk, aankoop van een huis of de komst van een kind of kleinkind, heeft dit allemaal gevolgen voor uw testament. Daarom is het belangrijk om na een grote levensgebeurtenis uw testament goed te evalueren. Daarnaast kan het ook voor komen dat er een wijziging wordt aangebracht in het erfrecht. Dit gebeurde bijvoorbeeld in 2003 en 2010. Ook dan is het noodzakelijk om samen met de notaris het testament weer door te nemen.

Tussentijdse aanpassing: wanneer is het écht nodig?

De praktijk wijst uit dat het noodzakelijk is om het testament te evalueren als één van de erfgenamen of uw echtgenoot overlijdt. Verandert uw vermogen ingrijpend of hoort u in het nieuws dat er een belangrijke wetswijziging op handen is? Ook dan is het zaak om een afspraak bij de notaris te maken. Als hiervan geen sprake is, is het verstandig om om de vijf jaar eens te kijken of uw testament nog voldoet aan uw situatie en wensen.

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

  Contact

  Bezoekadres
  Boyleweg 8
  3208 KA Spijkenisse

  T 0181 627 027
  F 0181 627 044
  E info@ouwerkerknotariaat.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08:45 – 12:30 uur
  13:15 – 17:00 uur

  Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.