Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Nieuws

De stand van de woningmarkt: prijsstijgingen en overbieden

Uit cijfers van de eerste maanden van 2024 blijkt dat de oververhitting op de woningmarkt terug is van weggeweest. Wanneer een woning op de markt komt, leidt dit doorgaans tot veel kijken en overbieden.

Cijfers

Gemiddeld was een woning het afgelopen kwartaal 9 procent duurder dan het jaar daarvoor, de gemiddelde prijs was 432 duizend euro. Bij 55 procent van de woningen wordt er overboden. Een jaar eerder was dat nog 31 procent.  

In de eerste drie maanden zijn er in totaal 33.400 huizen verkocht. De verkoop van bestaande woningen is iets gestegen en het aantal nieuwbouwwoningen dat van eigenaar veranderde, is zelfs verdubbeld.

Oorzaken

Het aanhoudende woningtekort is één oorzaak van de gekte op de woningmarkt. Wat ook meehelpt is de iets lagere hypotheekrente. Daarnaast zijn de lonen gestegen, waardoor mensen een hogere hypotheek kunnen nemen. De hypotheeknormen voor alleenstaanden en voor huizen met een hoog energielabel zijn bovendien gunstiger geworden.  

Toekomst verwachtingen

We zitten nog volop in een kabinetsformatie en de huizenmarkt zal reageren op een nieuw regeerakkoord. Er is dus nog wat onzekerheid. Het is ook nog maar de vraag of het plan van de overheid gaat lukken om 100 duizend woningen te bouwen. Als dat slaagt, zal het tekort op de woningmarkt iets dalen. De verwachtingen zijn echter dat de woningmarkt oververhit zal blijven en dat de huizenprijzen dit jaar tussen de 7 en de 10 procent zullen toenemen.

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

  Contact

  Bezoekadres
  Boyleweg 8
  3208 KA Spijkenisse

  T 0181 627 027
  F 0181 627 044
  E info@ouwerkerknotariaat.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08:45 – 12:30 uur
  13:15 – 17:00 uur

  Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.