Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Nieuws

Een hypotheek tegen 0% rente

Lage rente

Al een lange tijd staat de rente zeer laag in verschillende Europese landen. Toch is de Scandinavische Jyske Bank de eerste ter wereld die een hypotheek helemaal zonder rente aanbiedt. Investeerders waar de bank van afhankelijk is, obligatiebeleggers,  voorzien nog voor een lange tijd zelfs een negatieve marktrente.

Het kan nog gekker

Geen rente is al opvallend, maar het kan nog gekker. De Deense Bank biedt vanaf deze maand een hypotheek aan met een negatieve rente. Klanten betalen dus geen rente, maar krijgen een half procent geld toe. Huiseigenaren krijgen niet daadwerkelijk de rente overgemaakt, maar krijgen een jaarlijks bedrag aan extra aflossing cadeau. Dat betekent dus dat zonder af te betalen de rentekosten toch dalen.

Woningprijzen

Geld lenen is in Denemarken nog nooit zo goedkoop geweest. Dit gaat waarschijnlijk wel invloed hebben op de woningmarkt, de woningprijzen zullen hierdoor snel stijgen.

Ook in Nederland?

De kans dat er in Nederland ook hypotheken komen met een rentepercentage van 0 of zelfs daaronder is klein, dit komt omdat het een ander systeem heeft dan Denemarken. Bij dit 200 jaar oude systeem worden hypotheken doorverkocht als obligaties. De rente op hypotheken is daardoor afhankelijk van de vraag bij investeerders naar obligaties, dit systeem kan dus veel sneller de marktrente volgen dan ons systeem.

Kopenhagen

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

  Contact

  Bezoekadres
  Boyleweg 8
  3208 KA Spijkenisse

  T 0181 627 027
  F 0181 627 044
  E info@ouwerkerknotariaat.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08:45 – 12:30 uur
  13:15 – 17:00 uur

  Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.