Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Nieuws

Eindejaarstips voor ondernemers

Het einde van het jaar komt snel weer in zicht. Het hele jaar door bent u druk in de weer om uw bedrijf succesvol te runnen, maar aan het eind van het jaar is het verstandig om even stil te staan. Om vanaf een afstandje te kijken of u nog op de juiste weg bent, of dat er bijsturing nodig is. Hoe u dat aanpakt? Wij geven u graag een paar eindejaarstips!

Kijk naar uw winst

Uw winst is een goede graadmeter voor het succes van uw bedrijf. Hoe hoger de winst, hoe beter het gaat. Dat klinkt vrij simpel. Maar dat is het niet. Een hoge winst betekent namelijk in veel gevallen ook een flinke rekening van de Belastingdienst. Is dat wel zo goed voor uw bedrijf? Kan dat niet beter? Daarover kunt u zich laten informeren door uw accountant of door ons. Misschien bieden mogelijkheden als investeren of gebruik maken van de fiscale oudedagsreserve voor u een oplossing. In sommige gevallen kan het aanpassen van de rechtsvorm van uw bedrijf zelfs verstandig zijn.

Kijk naar laaghangend fruit

De kansen op succes in uw branche kent u zelf als geen ander. Maar bent u zich ook bewust van de kansen op gebied van vrijstellingen en subsidies? Vaak gaat het om eenvoudige mogelijkheden, zogenoemd laaghangend fruit. Nog teveel ondernemers lopen deze mis door onwetendheid. Wij laten u graag zien hoe u bijvoorbeeld in aanmerking kunt komen voor werkgeverssubsidies en energie- of milieu-investeringsaftrek. Wellicht kunt u daar dit jaar nog voordeel uit behalen.

Kijk naar veranderingen

Stilstand is achteruitgang, dus waarschijnlijk bent u volop in beweging. Top, maar vergeet niet: de regelgeving is dat ook. De snelheid waarmee wetten en regels veranderen is soms nauwelijks bij te houden voor u als ondernemer. Toch wordt verwacht dat u overal aan voldoet. Zorg daarom dat u terug kunt vallen op specialisten die dit soort veranderingen continu bijhouden, zoals accountants en notarissen. Vraag, zeker aan het eind van het jaar, of er nog veranderingen zijn geweest waar u iets mee moet of kan.

Kijk naar de toekomst

We hoeven u niet uit te leggen hoe belangrijk het is om vooruit te kijken. U weet al lang waar u volgend jaar de focus op wilt leggen binnen uw bedrijf. Waarschijnlijk heeft u zelfs een meerjarenplan op de plank liggen. Maar heeft u ook al voorzien hoeveel tijd sommige toekomstige veranderingen aan voorbereiding vergen? Onze tip: begin tijdig met voorsorteren. Laat u informeren over aanlooptrajecten naar bijvoorbeeld een fusie, bedrijfsovername of -beëindiging. Vaak gaat hier een jarenlange voorbereiding aan vooraf om dit zo (fiscaal) gunstig mogelijk te laten verlopen.

De moraal van dit eindejaarsverhaal is vrij eenvoudig. Richt u op uw bedrijf en verzamel specialisten om u heen die u helpen er het maximale uit te halen. Wij zijn graag die specialist.

Kunnen we iets voor u betekenen?

Eindejaarstips ondernemer Ouwerkerk Notariaat

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

  Contact

  Bezoekadres
  Boyleweg 8
  3208 KA Spijkenisse

  T 0181 627 027
  F 0181 627 044
  E info@ouwerkerknotariaat.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08:45 – 12:30 uur
  13:15 – 17:00 uur

  Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.