Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Nieuws

Geef uw ideaal een toegift

Bij nalatenschap denkt u waarschijnlijk al snel eerst aan familie. Meer en meer mensen vinden het echter ook belangrijk om geld na te laten aan zaken die ze een warm hart toedragen, zoals natuur, kunst en cultuur, dieren, milieu of internationale (ontwikkelings)hulp. Wilt u vanuit uw nalatenschap uw idealen laten voortleven en een goed doel steunen? Leg dat dan vast in uw testament.

Meerdere mogelijkheden

Geld nalaten aan een goed doel heet ook wel een ‘toegift’. Dit kunt u op verschillende manieren doen. U kunt een goed doel als (mede)erfgenaam opnemen in uw testament. Hiermee geeft u het goede doel alleen of samen met andere erfgenamen recht op de gehele nalatenschap. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een vast bedrag toe te kennen aan het goede doel. Ook het nalaten van goederen behoort tot de mogelijkheden. Heeft u een waardevol schilderij, bijzonder antiek, een woning? Ook deze kunt u nalaten aan het goede doel van uw keuze.

Leg uw wensen vast in je testament

Om ervoor te zorgen dat uw geld na uw overlijden ook inderdaad op de juiste plek komt, is het belangrijk om uw wensen vast te leggen in een testament. Een eigen, handgeschreven verklaring is hierbij namelijk niet voldoende. Goed om te weten: veel goede doelen hebben de ANBI-status en betalen daarom geen erfbelasting. Dat betekent dat uw geld geheel ten goede komt aan het door u gekozen goede doel.

Meer weten over nalaten en testamenten? Neem snel contact met ons op.

Bron: toegift.nl

toegift

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

  Contact

  Bezoekadres
  Boyleweg 8
  3208 KA Spijkenisse

  T 0181 627 027
  F 0181 627 044
  E info@ouwerkerknotariaat.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08:45 – 12:30 uur
  13:15 – 17:00 uur

  Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.