Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Nieuws

Goede voornemens? Wij geven graag eindejaarstips

Een nieuw jaar staat voor de deur. Dat betekent: goede voornemens! ‘Beter omgaan met geld’ staat ieder jaar in de top tien van goede voornemens. Maar wat we daarbij nog wel eens vergeten, is dat goed omgaan met geld niet alleen met zuinig zijn of slim beleggen te maken heeft. We geven u graag wat handige tips om uw goede voornemens gestalte te geven.

Geboorte

De geboorte van een kind is iets heel bijzonders. Nog helemaal zwevend op de roze wolk lukt het nog wel om aan een spaarrekening voor de kleine te denken. Maar denkt u ook aan uw testament? Vaak loont het om dit (opnieuw) onder de loep te nemen. Ook in het geval van samengestelde gezinnen kan het wenselijk zijn om één en ander vast te leggen.

Samenwonen

Uw kind gaat samenwonen en koopt een eigen woning. U wilt uw kind een zetje in de rug geven. Dat kan op meerdere manieren. Eén daarvan is gebruik maken van de extra schenkingsvrijstelling van € 100.000. Dit is mogelijk wanneer uw kind tussen de 18 en 40 jaar is en hij/zij het geld gebruikt voor aankoop van een eigen woning. Er zijn rondom deze vrijstelling enkele voorwaarden en extra mogelijkheden.

Trouwen

Vanaf 1 januari 2018 verandert de wetgeving rondom het huwelijk. Koos u er voorheen voor om geen huwelijkse voorwaarden af te sluiten, dan viel alles automatisch in de gemeenschap van goederen. Vanaf 2018 is dit niet meer het geval. Bezittingen en schulden van voor het huwelijk, blijven gescheiden.

Aflossen

Bij het kopen van een woning wordt vaak een hypotheek afgesloten. De hypotheekakte wordt door de notaris bijgeschreven in het Hypotheekregister. Wanneer u uw hypotheek aflost blijft deze registratie in principe doorlopen. U kunt dit zo laten. Het biedt u de mogelijkheid om opnieuw te lenen met uw woning als onderpand, zonder dat u daarvoor naar de notaris moet. Toch liever geen registratie meer? Dan regelen wij dit graag voor u.

En dan nog een tip, wanneer u denkt over aflossen: de regering is bezig om het belastingvoordeel voor huiseigenaren met geen of geringe eigenwoningschuld (Wet Hillen) af te bouwen. We vertellen u hier graag meer over.

Schenken

U wilt een deel van uw vermogen schenken om de ontvanger een plezier te doen of om de af te dragen erfbelasting te minimaliseren. Maar ook het voorkomen van een hoge bijdrage aan een zorginstelling is een veelvoorkomende reden. Onze tip aan u is, dat er mogelijkheden zijn om te schenken, zonder dat u de zeggenschap over uw geld kwijtraakt. Dat heet schenken op papier.

Erven

Wanneer u dit jaar een erfenis heeft ontvangen, kan het zijn dat u erfbelasting verschuldigd bent. Dit is afhankelijk van de grootte van de erfenis. Vindt u het lastig om deze aangifte zelf in te vullen? Dan is het fijn om te weten dat u bij ons terecht kunt voor hulp en advies.

We wensen u een mooi 2018 en veel plezier en succes met het invullen van uw goede voornemens. Als wij daarin iets kunnen betekenen, horen we het graag.

Eindejaarstips goede voornemens Ouwerkerk Notariaat

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

  Contact

  Bezoekadres
  Boyleweg 8
  3208 KA Spijkenisse

  T 0181 627 027
  F 0181 627 044
  E info@ouwerkerknotariaat.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08:45 – 12:30 uur
  13:15 – 17:00 uur

  Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.