Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Nieuws

Hoge boete op extra aflossing hypotheek verboden door nieuwe Europese regels

Banken mogen geen hoge boetes meer opleggen als huiseigenaren grotere bedragen vervroegd willen aflossen op nieuwe hypotheekleningen. Dat is het gevolg van nieuwe Europese regelgeving die sinds kort van kracht is.

Financiële instellingen mogen nog wel vergoedingen in rekening brengen voor bijvoorbeeld het mislopen van rente, maar mogen daar geen winstopslag meer aan toevoegen. De nieuwe Europese regels zijn geruisloos ingevoerd en er zijn dus nog veel onduidelijkheden. Het CDA wil daarom dat het kabinet zo snel mogelijk haarfijn in kaart brengt hoe banken met de nieuwe regels omspringen, zo schrijft het Algemeen Dagblad.

Bescherming

Nico Stolwijk van Vereniging Eigen Huis (VEH) ging in gesprek met de krant. Volgens hem is het verbod op hoge boetes ‘een groot winstpunt’. De organisatie bekijkt nu bij de belangrijkste geldverstrekkers hoe zij de regels toepassen. “Want hoe toon je als bank aan dat je echt alleen de directe kosten doorberekent?” Omdat de Nederlandse hypotheekmarkt consumenten beter beschermt dan elders in Europa, zal er echter niet veel veranderen. Banken moeten volgens de VEH wél veel transparanter worden over hun rekenmethodes en moeten die ook beter op elkaar afstemmen.

Afhankelijk van de voorwaarden kunnen mensen jaarlijks tussen de 10% en 20% extra aflossen. Deze huidige marge voor extra aflossing blijkt in de meeste gevallen ruimschoots voldoende.

 

Bron: ad.nl

Boete hypotheek verboden Europese regels

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

  Contact

  Bezoekadres
  Boyleweg 8
  3208 KA Spijkenisse

  T 0181 627 027
  F 0181 627 044
  E info@ouwerkerknotariaat.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08:45 – 12:30 uur
  13:15 – 17:00 uur

  Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.