Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Nieuws

Hogere hypotheek dankzij verwachte loonstijging

De regels voor hypotheken blijven in 2019 min of meer dezelfde als in 2018, zo maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken onlangs bekend. Toch zullen veel huizenkopers een hogere maximale hypotheek kunnen krijgen. Dat heeft te maken met de verwachte loonstijging van 2,9%.

Inkomen

Hoeveel u kunt lenen voor de aankoop van uw woning, is afhankelijk van meerdere factoren. Eén daarvan is uw inkomen. Dus als uw inkomen toeneemt als gevolg van de verwachte loonstijging, kunt u ook een hogere hypotheek krijgen. Hoe hoger uw inkomen is, hoe meer u profiteert van deze verruiming: de loonstijging is in euro’s voor hogere inkomens immers groter dan voor lagere inkomens.

Weinig veranderingen

De leennormen blijven verder vrijwel hetzelfde. Ook in 2019 bedraagt de maximale hypotheek 100% van de waarde van uw woning. Net als in 2018 kunt u meer lenen voor zeer energiezuinige woningen of als u energiezuinige maatregelen treft. Sluit u een hypotheek op basis van twee inkomens, dan telt het inkomen van de minst verdienende voor 70% mee. Ook dat blijft onveranderd.

Studieschuld blijft molensteen

Niet iedereen is even gelukkig met de leennormen voor 2019. Velen hadden gehoopt dat de minister de regels zou aanpassen voor hypotheekaanvragers met een studieschuld, waardoor zij gemakkelijker aan een hypotheek kunnen komen. Dat is niet het geval, omdat de minister vindt dat ‘overkreditering’ op de loer ligt. De studieschuld blijft dus nog even zwaar meewegen bij de aanvraag van een hypotheek –  en daarmee blijft er voor veel starters een drempel naar de woningmarkt.

Heeft u een huis gekocht, of wilt u meer weten? Neem contact met ons op!

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

  Contact

  Bezoekadres
  Boyleweg 8
  3208 KA Spijkenisse

  T 0181 627 027
  F 0181 627 044
  E info@ouwerkerknotariaat.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08:45 – 12:30 uur
  13:15 – 17:00 uur

  Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.