Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Nieuws

Huisdier en testament

In Nederland mag uw huisdier niet als erfgenaam in uw testament worden opgenomen: dieren worden tot uw bezittingen gerekend. Wel kunt u uw wensen voor de verzorging van uw huisdier na uw overlijden laten vastleggen in een testament of levenstestament. U kunt zelfs een toezichthouder aanstellen, die controleert of uw huisdier overeenkomstig uw wensen wordt verzorgd. Ons kantoor staat uiteraard voor u klaar om een en ander vast te leggen.

Overleggen

Omdat dieren tot bezittingen worden gerekend komen zij toe aan uw erfgenamen, tenzij u dit anders regelt. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen uw dier(en) na te laten aan een persoon of instelling die zich verplicht tot goede verzorging. Het is natuurlijk verstandig dit te overleggen met de persoon of instelling. U kunt daarbij ook een geldbedrag voor de verzorging nalaten.

Erfbelasting

Een andere mogelijkheid is de executeur van uw testament de last opleggen een goed onderkomen voor het dier te zoeken. Wanneer het dier geld waard is, komt ook hier erfbelasting om de hoek kijken. Dat geldt ook voor een bedrag dat u nalaat voor verzorging. In principe, want er zijn mogelijkheden dit uit de weg te gaan. Over de waarde van een dier en het bedrag dat u eventueel nalaat voor verzorging moet in principe erfbelasting worden betaald. Er zijn in dit soort gevallen mogelijkheden het opleggen van erfbelasting te voorkomen.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel ons via 0181 627 027 of mail ons voor informatie op maat.

Dit nieuwsitem is geplaatst op onze app. Heeft u onze app al op uw telefoon of tablet staan?

http://www.ouwerkerknotariaat.nl/2017/02/07/kent-u-de-app-van-ouwerkerk-notariaat-al/

Huisdier en testament Ouwerkerk Notariaat

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

  Contact

  Bezoekadres
  Boyleweg 8
  3208 KA Spijkenisse

  T 0181 627 027
  F 0181 627 044
  E info@ouwerkerknotariaat.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08:45 – 12:30 uur
  13:15 – 17:00 uur

  Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.