Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Nieuws

Kan ik mijn schoonzoon uitsluiten van de erfenis?

Vraag:

“Wij zijn een echtpaar op leeftijd en ons woonhuis is inmiddels ons eigendom. Wij willen ons huis en vermogen graag aan onze twee kinderen nalaten. Nu is onze dochter is in gemeenschap van goederen getrouwd, maar zij woont niet meer samen met haar man. Daarom willen wij niet dat onze schoonzoon meedeelt in de erfenis. Is dat mogelijk?”

Antwoord:

Ja, dat is zeker mogelijk. U moet daarvoor bij de notaris een testament op laten maken. Daarin moet u een uitsluitingclausule voor uw schoonzoon(s) opnemen. Door zo’n antischoonzoon- of schoondochterclausule komt uw nalatenschap alleen uw kinderen ten goede.

Sinds 1 januari is er wel een nieuwe wet omtrent huwelijksvermogensrecht van kracht, met deze wet is deze erfeniskwestie al wel geregeld. Stellen die na 1 januari 2018 trouwen, houden daarmee het recht op het vermogen dat ze verkregen voor hun huwelijk. Bovendien vallen erfenissen niet meer automatisch in de gemeenschap van goederen. Omdat uw dochter echter al eerder getrouwd is valt ze niet onder deze wet. Daardoor is een testament nog nodig.

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

  Contact

  Bezoekadres
  Boyleweg 8
  3208 KA Spijkenisse

  T 0181 627 027
  F 0181 627 044
  E info@ouwerkerknotariaat.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08:45 – 12:30 uur
  13:15 – 17:00 uur

  Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.