Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Nieuws

Koningsdag: voor één dag alles belastingvrij

Btw, overdrachtsbelasting, schenkbelasting: het is de dagelijkse fiscale realiteit. Maar niet op Koningsdag! Ook dit jaar zullen op 27 april op de vrijmarkten die door het hele land gehouden worden weer talloze (tweedehands) spullen en prullen belastingvrij van eigenaar wisselen. Toch zijn er wel een paar regels waar je je aan hebt te houden als je besluit om deel te nemen aan de vrijmarkt.

Een plek bemachtigen

Een plek op de vrijmarkt kun je niet van te voren reserveren. Vaak beginnen de markten al om 6.00 uur ’s ochtends, dus als je een goede plek wilt, moet je vroeg opstaan. Want: wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Op sommige plaatsen is het verkopen op de vrijmarkt voorbehouden aan kinderen, zoals in het Vondelpark in Amsterdam. Hou je daar ook aan.

Let op met eten en drinken verkopen

Zeker bij mooi weer kun je goede zaken doen met het verkopen van gekoelde drankjes en lekkere happen. Hierbij is echter niet alles toegestaan en de regels kunnen per gemeente verschillen. Je mag in ieder geval zonder vergunning geen alcohol of bederfelijke etenswaren verkopen. Met blikjes fris, flesjes water en etenswaren die niet verhit of gekoeld hoeven te worden (denk aan koeken of chips), zit je al gauw goed. Je mag overigens geen glazen gebruiken in verband met het gevaar van scherven.

Snel verdiend!

Heb je geen zin om van te voren te slepen met spullen? Het kan ook met minder gedoe. Ga de gezichten van kinderen schminken, vertel tegen betaling een mop, speel weer eens op je gitaar of blokfluit of laat mensen een spel doen of een gokje wagen. Hoe origineler, hoe beter! En je verdient er vaak verrassend goed mee. Belastingvrij.

Fijne Koningsdag!

Koningsdag 2019

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

  Contact

  Bezoekadres
  Boyleweg 8
  3208 KA Spijkenisse

  T 0181 627 027
  F 0181 627 044
  E info@ouwerkerknotariaat.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08:45 – 12:30 uur
  13:15 – 17:00 uur

  Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.