Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Nieuws

Wat maakt W.A. van Buren zo’n succesvolle koning?

W.A. van Buren? Bedoel je niet Willem-Alexander Claus George Ferdinand, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg? Inderdaad, dit is de volledige naam van onze koning maar ‘Van Buren’ is al sinds een paar honderd jaar een schuilnaam die door de leden van de Nederlandse koninklijke familie wordt gebruikt om incognito te blijven.

De achternaam Van Buren komt van de titel graaf van Buren, één van de vele titels en namen die koning Willem-Alexander kan voeren. Dit graafschap voert terug op Anna van Buren, de eerste echtgenote van Willem van Oranje. Koningin Wilhelmina en koningin Juliana waren vaak incognito als gravin van Buren, bijvoorbeeld bij restaurantreserveringen.

Toen koning Willem-Alexander in 1986 de Elfstedentocht reed, deed hij dat onder de naam W.A. van Buren, een onopvallende naam. Pas tijdens de tocht werd bekend wie hij werkelijk was.

Koning Willem-Alexander werd geboren op 27 april 1967 en is sinds 30 april 2013 Koning der Nederlanden. Hij is het oudste kind van prinses Beatrix der Nederlanden en prins Claus, Prins der Nederlanden, Jonkheer van Amsberg. Inmiddels is hij na 5 jaar koningschap veranderd in een onomstreden vorst.Koningsdag 2018

Waarom zo’n succesvolle koning?

Als kroonprins gaf Willem-Alexander het zelf al aan. Hij wilde in het koningschap meer op zijn grootmoeder lijken en meer zijn gevoel laten spreken, dan zijn zakelijke moeder die vooral handelde als manager. Maar is dit inmiddels na 5 jaar koningschap ook gelukt?

Van tevoren hadden veel mensen misschien hun twijfels, omdat hij het imago had van ‘Prins Pils’. Maar na 5 jaar is dit imago compleet veranderd. Een verklaring voor het succes van het koningschap is dat Willem-Alexander het belangrijkste heeft bereikt wat een koning moet doen: niet splijten, maar verbinden, zo meldt het AD.

Koningsdag 2018

Koningsdag 2018

Op vrijdag 27 april 2018 zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima met hun familie aanwezig bij de viering van Koningsdag in Groningen. Wil je weten wat al allemaal georganiseerd is in Groningen op deze feestelijke dag? Bekijk het programma.

Kantoor gesloten

Wij vieren met ons kantoor ook Koningsdag dus op 27 april zijn wij de hele dag gesloten. Heb je een vraag? Stuur een bericht via ons contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Een hele fijne Koningsdag gewenst namens ons hele team.

Koningsdag 2018 Ouwerkerk

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

  Contact

  Bezoekadres
  Boyleweg 8
  3208 KA Spijkenisse

  T 0181 627 027
  F 0181 627 044
  E info@ouwerkerknotariaat.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08:45 – 12:30 uur
  13:15 – 17:00 uur

  Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.