Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Nieuws

Een nieuwbouwwoning kopen

Wanneer je een nieuwbouwwoning koopt, gaan sommige zaken bij de notaris anders dan bij een bestaande woning. We belichten graag een aantal onderwerpen die belangrijk zijn.

Vrij op naam

Als je een nieuwbouwwoning koopt, is deze bijna altijd vrij op naam. Dit betekent dat je geen kosten voor de overdracht van de woning hoeft te betalen. De kosten die onderdeel uitmaken van de aankoopprijs zijn:

• De notariskosten voor de overdrachtsakte;
• De kosten voor de inschrijving van het eigendom bij het Kadaster;
• De btw over de koopsom, inclusief grond.

Aanneemovereenkomst

Bij de aankoop van de woning krijg je ook te maken met een aanneemovereenkomst. Vaak gecombineerd in een koop-aanneemovereenkomst. Hierin leg je twee dingen vast: de koop van de grond en de klus voor de aannemer die het nieuwbouwhuis gaat bouwen. Door deze overeenkomst te tekenen, word je eigenaar van de grond en leg je vast wanneer de aannemer het huis moet opleveren. Deze overeenkomst is bijna altijd een modelovereenkomst, de meest voorkomende bepalingen staan er dan al in. De ontbindende voorwaarden, de bouwrente en bouwtijd moet je vanzelfsprekend zelf toevoegen.

In delen betalen

Bij het kopen van een bestaande woning betaal je in één keer de koopsom. Ook dit gaat bij een nieuwbouwwoning anders. Iedere keer als de bouw een stuk verder is, betaal je een deel van de aanneemsom. In de hiervoor besproken overeenkomst staat hoeveel je wanneer moet betalen. Let hierbij ook op de rente. Soms betaal je namelijk bouwrente aan de aannemer tot de woning wordt opgeleverd.

Projectnotaris

Wanneer het gaat om een groot bouwproject, is er bijna altijd een projectnotaris die verantwoordelijk is voor alle overdrachten van het project. De aannemer of projectontwikkelaar betaalt deze notaris. Je betaalt zelf alleen nog maar notariskosten voor je hypotheekakte.

Nieuwbouwwoning

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

  Contact

  Bezoekadres
  Boyleweg 8
  3208 KA Spijkenisse

  T 0181 627 027
  F 0181 627 044
  E info@ouwerkerknotariaat.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08:45 – 12:30 uur
  13:15 – 17:00 uur

  Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.