Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Nieuws

Nieuwbouwkoopwoning weer 10 procent duurder

Nieuwbouwkoopwoningen waren in het eerste kwartaal van 2019 ongeveer 10 procent duurder dan een jaar eerder. Net als in de vijf voorgaande kwartalen stegen de prijzen van nieuwbouwkoopwoningen harder dan die van bestaande koopwoningen. De prijs van bestaande woningen steeg 8 procent. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS en het Kadaster.

Overheidsbeleid

Het wordt door de stijgende prijzen voor steeds meer mensen moeilijker om een huis te kopen. In het eerste kwartaal van vorig jaar lag het aandeel van nieuwbouwhuizen in de totale koopsom van alle verkochte woningen nog op bijna 14 procent, dit jaar is dat gedaald naar 12 procent. 

”De gemiddelde nieuwbouwwoning is al twee kwartalen op rij 80 duizend euro duurder dan een gemiddelde bestaande woning en dat is echt een probleem.” – Ger Jaarsma, Makelaarsvereniging NVM.

NVM schrijft de hogere prijsstijging van nieuwbouwwoningen toe aan lokale regels en ambitieuze beleidsmaatregelen zoals gasloos bouwen. ”Het stapelen van overheidsbeleid werkt prijsopdrijvend en daarmee averechts voor de woningmarkt” zegt Jaarsma.

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

  Contact

  Bezoekadres
  Boyleweg 8
  3208 KA Spijkenisse

  T 0181 627 027
  F 0181 627 044
  E info@ouwerkerknotariaat.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08:45 – 12:30 uur
  13:15 – 17:00 uur

  Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.