Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Nieuws

Nieuwe subsidiemogelijkheden. Isoleren maar!

De blaadjes vallen van de bomen, het is ’s avonds vroeger donker en de kachel staat weer aan. De winter is in aantocht en dat merken we ook aan onze energierekening. Tijd om uw woning te isoleren?

Recent gebouwde woningen zijn zo goed mogelijk geïsoleerd. Heeft u echter een wat oudere woning, dan is het wellicht goed om te kijken naar de verschillende isolatiemogelijkheden. Goede isolatie houdt de warmte binnen en de kou en vochtigheid buiten. Het is een investering, maar u bespaart er wel energie mee en uiteindelijk dus ook kosten. Bovendien is er een nieuwe subsidieregeling voor isolatie van kracht.

Nieuwe subsidiemogelijkheid

Per 15 september dit jaar is de SEEH regeling ingesteld door de Rijksoverheid. Deze regeling staat voor Subsidie Energiebesparing Eigen Huis en levert tot 20% voordeel op de investeringskosten voor isolatie van de eigen woning. De regeling is een gevolg op het energieakkoord, waarbij onze overheid stimuleert dat huizen en bedrijven met duurzame warmte worden verwarmd (energie opwekken) en minder energie gebruiken (energie besparen). CO2-uitstoot wordt hierdoor teruggedrongen en dat is erg belangrijk om verdere milieuproblemen te voorkomen of in ieder geval te beperken.

Isolatiemaatregelen uitvoeren

Wilt u subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld de isolatie van uw dak, gevel, vloer, spouwmuur of het aanbrengen van HR+ glas? Dan kunt u dit doen via het digitale portal op de site van rvo.nl. Uiteraard zijn er enkele voorwaarden aan verbonden. Zo moet u bijvoorbeeld minimaal twee soorten isolatiemaatregelen tegelijk laten uitvoeren. En doet u dit, dan komt u ook in aanmerking voor meer subsidie op eventuele aanvullende maatregelen.

Er is in totaal € 70 miljoen subsidie beschikbaar voor energiebesparende maatregelen, verdeeld over verschillende potjes en doelgroepen (bedrijven, eigen woningbezitters, VvE et cetera). Aanvragen kunnen gedaan worden t/m eind 2018 en de eerste ronde loopt tot 1 maart 2017!

Lees meer over de voorwaarden

isoleren-energie-besparen

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

  Contact

  Bezoekadres
  Boyleweg 8
  3208 KA Spijkenisse

  T 0181 627 027
  F 0181 627 044
  E info@ouwerkerknotariaat.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08:45 – 12:30 uur
  13:15 – 17:00 uur

  Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.