Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Nieuws

Een notaris spreek je onder vier ogen

Keuzes maken is een groot deel van ons leven. Voor grote en moeilijke keuzes, zoals het opstellen van een testament, kan het een prettig idee zijn om iemand mee te nemen naar de notaris die je kan helpen waar nodig. Toch is dit niet de bedoeling.

Een testament opstellen doe je alleen

Het is een logische gedachte dat je een familielid of vriend wilt meenemen naar de notaris. Een testament opstellen betekent keuzes maken die niet altijd even makkelijk zijn. Advies vragen aan iemand die dichtbij je staat kan dan steun geven. Toch heeft het Gerechtshof Amsterdam eerder dit jaar bepaald dat de notaris ieder ander dan degene die het testament wil maken in beginsel moet wegsturen. De notaris moet volgens het Gerechtshof al het nodige doen om de cliënt ervan te overtuigen dat hij niet op ongewenste wijze wordt beïnvloed door de aanwezigheid van iemand anders.

Een testament maak je echt voor jezelf, zonder dat iemand anders daar invloed op heeft. Op deze wijze kun je dus ook altijd zelf het testament aanpassen, zonder dat daarbij toestemming nodig is van een ander.

Partner

Het Gerechtshof heeft daarnaast besloten dat het ook niet voldoende is als de ander wel aanwezig is, maar niet aan het gesprek meedoet. De notaris vraagt dan de ander de kamer (tijdelijk) te verlaten. Het kan voorkomen dat je met je partner of echtgenoot een bespreking hebt over het testament. In dit geval mag je wel beiden aanwezig zijn, maar de notaris kan vragen jullie apart van elkaar te spreken.

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

  Contact

  Bezoekadres
  Boyleweg 8
  3208 KA Spijkenisse

  T 0181 627 027
  F 0181 627 044
  E info@ouwerkerknotariaat.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08:45 – 12:30 uur
  13:15 – 17:00 uur

  Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.