Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Nieuws

Heb jij de ambitie om notaris te worden? Dit moet je weten!

Heb jij de opleiding Notarieel Recht afgerond? Dan mag je aan de slag in het notariaat. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk?

De eerste zes jaar: kandidaat-notaris

De eerste zes jaar als kandidaat-notaris heten officieel stagejaren. Je bent dan volledig in dienst en je ontvangt een normaal salaris, ook al doet de term anders vermoeden. Als kandidaat-notaris ben je verantwoordelijk voor je eigen dossiers en krijg je te maken met alle aspecten van het vak. Het enige verschil met de notaris is dat je geen akten mag ondertekenen en geen eindverantwoordelijkheid draagt.

Stagejaren

Tijdens de eerste drie stagejaren volg je naast je werk de notariële beroepsopleiding. Zo leer je veel over de praktijk en vergroot je je kennis over het notarieel recht. Het uitgangspunt is dat het notariskantoor de kosten voor je beroepsopleiding betaalt.

Thuisstudie

Tijdens de opleiding ben je per week een aantal uur bezig met thuisstudie. Eén of twee keer per maand is er een centrale bijeenkomst en na het eerste en derde jaar leg je een mondeling examen af.

De beroepsopleiding zorgt ervoor dat je ruim de tijd krijgt om vertrouwd te raken met het werken in de praktijk en het voeren van gesprekken met cliënten. Je ontmoet anderen die ook in hun stagejaren zitten, een mooie manier om ervaringen uit te wisselen!

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

  Contact

  Bezoekadres
  Boyleweg 8
  3208 KA Spijkenisse

  T 0181 627 027
  F 0181 627 044
  E info@ouwerkerknotariaat.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08:45 – 12:30 uur
  13:15 – 17:00 uur

  Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.