Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Een bedrijfspand kopen

Wanneer u voor uw onderneming ook een bedrijfs- of kantoorpand wilt aanschaffen, dan heeft dat niet alleen financiële, maar ook juridische en fiscale kanten. Zo kunt u te maken krijgen met huur en verhuur, huurkoop, eigendom of beperkte zakelijke rechten (opstalrecht, erfpachtrecht). Ouwerkerk Notariaat kan u hierbij adviseren en ondersteunen.  Voor de akte van levering is het inschakelen van een notaris verplicht. Maar het is zeker raadzaam de notaris eerder in te schakelen bij de voorbereidende werkzaamheden en het vastleggen van de koopovereenkomst omdat in die fase de belangrijkste afspraken gemaakt worden. Is iets niet goed vastgelegd in de koopovereenkomst dan kan dat namelijk verstrekkende juridische of fiscale gevolgen hebben en wanneer u een nieuw bedrijfspand koop dan heeft u wel wat anders aan uw hoofd.

Fiscale aspecten
Als u een bedrijfspand koopt bent u overdrachtsbelasting en/of omzetbelasting verschuldigd. Deze beide belastingen kennen verschillende regelingen die vaak erg complex zijn. Het gaat vaak om aanzienlijke bedragen gaat en het geeft zekerheid om tijdig een volledig inzicht te krijgen in alle fiscale en financiële gevolgen. De notaris is op dit gebied dé deskundige bij uitstek. Het is raadzaam dat u zijn hulp inroept.

Direct een afspraak maken? Wij bellen u.

Komt het u beter uit wanneer wij u bellen voor informatie, advies of een afspraak? Vul dan hier uw gegevens in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

  Vraag offerte aan

  Wilt u even met ons overleggen? De koffie staat altijd klaar.

  Maak een afspraak

  Blijf op de hoogte

  Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

   Contact

   Bezoekadres
   Boyleweg 8
   3208 KA Spijkenisse

   T 0181 627 027
   F 0181 627 044
   E info@ouwerkerknotariaat.nl

   Openingstijden

   Maandag t/m vrijdag
   08:45 – 12:30 uur
   13:15 – 17:00 uur

   Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.