Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Nieuws

Beleid van Ouwerkerk Notariaat i.v.m. het coronavirus; ons werk gaat gewoon door!

In deze onzekere tijden begrijpen we dat u misschien aarzelt om een afspraak te maken of door te laten gaan. Wij kunnen u verzekeren dat Ouwerkerk Notariaat alle nodige voorzorgsmaatregelen neemt om uw gezondheid en die van onze medewerkers te beschermen.

Het notariaat moet zorgen voor rechtszekerheid in Nederland. Totdat anders wordt bepaald door de overheid zal ons kantoor, net als andere notariskantoren ervoor zorgen dat de koop en verkoop van huizen, het opstellen en passeren van bijvoorbeeld testamenten en samenlevingsovereenkomsten en ook alle zaken met betrekking tot ondernemingsrecht gewoon door kunnen gaan. Wel verlopen sommige zaken wat anders dan u van ons gewend bent. In dit artikel leest u daar meer over.

Afspraken

Heeft u een afspraak bij ons dan kan deze gewoon doorgaan. Wij verzoeken u uitdrukkelijk alleen te komen met de mensen die in de akten staan. We vragen tussenpersonen zoals makelaars en hypotheekadviseurs daarom niet mee te komen naar ons kantoor. Wordt u gebracht, dan kan diegene wachten in een van de aparte wachtruimten buiten onze daadwerkelijke kantoorruimte die we speciaal hiervoor hebben ingericht.

Bij symptomen of vermoeden van Corona vragen wij u contact met ons op te nemen en niet te verschijnen. Wij zullen dan samen met u naar een oplossing zoeken.

Een groot gedeelte van onze medewerkers werkt voorlopig thuis. Onze ICT systemen zijn hier volledig op ingericht. Uw dossierbehandelaar kan u daardoor mogelijk niet direct te woord staan. In bijna alle gevallen zult u worden teruggebeld; wij vragen uw begrip hiervoor.

Besprekingen met betrekking tot testamenten, samenlevingsovereenkomsten of andere familierechtzaken kunnen indien wenselijk en mogelijk via Skype of Facetime gevoerd worden. Indien u dit wenst kunt u hiervoor telefonisch een afspraak maken.

Betalingen

Met betrekking tot betalingen vragen wij u alles voordat uw zaak gaat passeren naar ons over te maken. We accepteren geen contant geld op dit moment en proberen het pinapparaat niet te gebruiken.

Volmachten

Voor het tekenen van een notariële akte vereist de wet dat iedereen die moet tekenen persoonlijk aanwezig is. Sommige akten kunnen per volmacht worden ondertekend; legalisatie van de handtekening bij een notaris is echter vaak vereist. De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie heeft de notaris, in deze uitdagende tijden, ook mogelijkheden gegeven om de ondertekening van de volmacht thuis of buiten kantoor te laten plaatsvinden.

Mogelijk wordt u door ons kantoor benaderd om van deze mogelijkheden gebruik te maken. Geeft u zelf de voorkeur aan een volmacht, neemt u dan contact op met kantoor. Ter informatie: niet iedere akte kan per volmacht worden gepasseerd zoals bijvoorbeeld bij hypotheekakten en testamenten. Vraag gerust of u in aanmerking komt bij een van onze medewerkers.

Gezien de bijzondere situatie zullen we hier geen extra kosten voor in rekening brengen.

Praktische zaken

We spreiden de klanten over verschillende wachtkamers die buiten onze daadwerkelijke kantoorruimte liggen. Wanneer u bij ons aanbelt en naar de lift loopt ziet u de lijst met overdrachten en besprekingen hangen met daarbij de bijbehorende wachtkamer. We verzoeken u vriendelijk om daar direct plaats te nemen en niet naar boven te komen. Een van onze medewerkers komt naar u toe om uw legitimatiebewijs op te halen. Deze controleren we boven en leggen we klaar bij de notaris.

Zodra alles in gereedheid is gebracht komt de notaris of een medewerker u halen. U neemt dan plaats in de passeerkamer met hetzelfde nummer. We verzoeken u aan het eind van de tafel te gaan zitten. Uw legitimatiebewijzen liggen dan weer klaar. De notaris neemt plaats aan het hoofd van de tafel. Sinds de uitbraak van het virus schudden wij al geen handen meer maar verwelkomen u met een glimlach. Ook schenken wij op dit moment geen dranken als koffie en thee.

U merkt; we doen ons uiterste best om alles, met wat aanpassingen, gewoon door te laten gaan. Dank voor uw medewerking en vertrouwen in Ouwerkerk Notariaat.

Heeft u nog vragen? Bel dan naar 0181 627 027.

Met vriendelijke groet,

Ouwerkerk Notariaat

coronavirus

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

  Contact

  Bezoekadres
  Boyleweg 8
  3208 KA Spijkenisse

  T 0181 627 027
  F 0181 627 044
  E info@ouwerkerknotariaat.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08:45 – 12:30 uur
  13:15 – 17:00 uur

  Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.