Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Nieuws

Prinsjesdag 2017: de plannen voor 2018

Prinsjesdag 2017 zal niet de boeken in gaan als een dag waarop spectaculaire plannen bekend zijn gemaakt. Doordat de formatie van het nieuwe kabinet nog (steeds) niet rond is, is het nog afwachten tot we echt weten wat ons staat te wachten. Wat zijn de voorgenomen plannen voor het aankomende jaar? Wij hebben een paar onderwerpen uitgelicht.

Digitaal 2017 wordt voortgezet

Het (demissionair) kabinet gaat in 2018 door met het programma ‘Digitaal 2017’. Volgend jaar wordt de focus verlegd naar het verbeteren van de kwaliteit en toegankelijkheid van dienstverlening. Dit staat in de begroting van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Zo wil het kabinet bekijken of andere identificatiemiddelen dan DigiD kunnen worden toegelaten. De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) werkt aan zo’n identificatiemiddel, genaamd NotarisID.

Lees meer…

Hypotheekrenteaftrek verder verlaagd

Ook meldt de KNB dat het maximale tarief van de hypotheekrenteaftrek wordt verlaagd naar 49,5%. Dit staat in de begroting van Wonen en Rijksdienst die op Prinsjesdag is gepresenteerd. De jaarlijkse verlaging met 0,5% gaat door tot 2041. Uiteindelijk kan er dan nog maximaal 38% worden afgetrokken.

In 2018 wordt de maximale hypotheek vastgesteld op een omvang van 100% van de waarde van de woning. Verder wil het kabinet gemeenten en provincies meer ruimte geven hun beleid af te stemmen op de lokale behoeften en doelen binnen de regionale woningvoorraad. Daarom wordt in 2018 verder gewerkt aan het integreren van de bouwparagraaf van de Woningwet inclusief het Bouwbesluit in de Omgevingswet. Door deze bundeling van regels wordt het ook gemakkelijker om woningbouwprojecten te starten.

Functioneren VvE ‘s

Per 1 januari 2018 treedt de Wet verbetering functioneren verenigingen van eigenaars in werking. VvE’s zijn verplicht om jaarlijks te reserveren voor onderhoud en herstel van het gebouw. De Wet verduidelijkt ook de mogelijkheid voor VvE’s om een lening aan te gaan en verbetert de regels over de hoofdelijke aansprakelijkheid.

De spaartaks gaat verder omlaag

De omstreden vermogensrendementsheffing (spaartaks) gaat in 2018 en 2019 verder omlaag. Met name spaarders met een vermogen tussen de € 25.000 en € 100.000 in box 3 gaan hierdoor minder belasting betalen. Maakt dit sparen weer interessant?

Lees het artikel dat wij hier eerder over publiceerden

Schenken in 2017

Het kan gunstig zijn om nog voor het einde van het jaar een schenking te doen. Aan een kind mag jaarlijks ruim € 5.000 geschonken worden. Als er voor de eigen woning wordt geschonken aan een kind of een andere begunstigde dan mag maximaal € 100.000 belastingvrij worden geschonken. Door te schenken verlaagt u uw vermogen waardoor uw erfgenamen na uw overlijden minder erfbelasting hoeven te betalen.

Wat zijn de gevolgen voor ondernemers?

Speciaal voor ondernemers is er op ondernemersplein.nl een overzicht te vinden van maatregelen met gevolgen voor zzp’ers, mkb’ers of andere ondernemers. De maatregelen komen uit de Troonrede, uit het Belastingplan, uit andere officiële Prinsjesdagstukken en uit het verwachte begrotingsakkoord 2018. Het overzicht wordt steeds bijgewerkt.

Lees meer op het Ondernemersplein

Natuurlijk vertellen wij u graag meer over de voorgenomen plannen en hoe wij u daar als notaris mee kunnen helpen.

Maak een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek

Prinsjesdag 2017 Ouwerkerk Notariaat

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

  Contact

  Bezoekadres
  Boyleweg 8
  3208 KA Spijkenisse

  T 0181 627 027
  F 0181 627 044
  E info@ouwerkerknotariaat.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08:45 – 12:30 uur
  13:15 – 17:00 uur

  Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.