Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Nieuws

mr. Jeroen Verhage beëdigd als toegevoegd notaris

Met trots kunnen wij mededelen dat mr. Jeroen Verhage op 27 juli jl. door de rechter is beëdigd als toegevoegd notaris. Hij mag nu net als mr. Ron Ouwerkerk en mr. Mireille van Kleij-van Esch akten passeren in het protocol van mr. Ron Ouwerkerk. Wat is eigenlijk het verschil tussen een notaris, een kandidaat-notaris en een toegevoegd notaris? Wij leggen het graag voor u uit.

Notaris, kandidaat-notaris en toegevoegd notaris

De (toegevoegd) notaris mag akten ondertekenen. De kandidaat-notaris doet dezelfde werkzaamheden als de notaris, maar heeft geen tekenbevoegdheid. De toegevoegd notaris en kandidaat-notaris zijn in dienst bij de notaris.

Kandidaat-notaris

Een kandidaat-notaris is niet per se een notaris in opleiding. De kandidaat-notaris kan er ook voor kiezen om als kandidaat-notaris te blijven werken onder een notaris. Een kandidaat-notaris heeft net als de (toegevoegd) notaris de studie notarieel recht aan een Nederlandse universiteit afgerond. Op juridisch gebied staan zij dan ook gelijk.

(Toegevoegd) notaris

De notaris is echter benoemd bij Koninklijk Besluit. Hij runt een onderneming naast zijn juridische werkzaamheden. De toegevoegd notaris is aangewezen bij Ministerieel Besluit. Notaris en toegevoegd notaris hebben een eed afgelegd waarin zij beloven om zich aan alle regels van het notarisambt te houden. Hiermee zijn notaris en toegevoegd notaris bevoegd om notariële akten te passeren. De kandidaat-notaris mag alleen akten tekenen als de (toegevoegd) notaris ziek of afwezig is.

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

  Contact

  Bezoekadres
  Boyleweg 8
  3208 KA Spijkenisse

  T 0181 627 027
  F 0181 627 044
  E info@ouwerkerknotariaat.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08:45 – 12:30 uur
  13:15 – 17:00 uur

  Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.