Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Nieuws

Het UBO-register gaat ‘live’ op 27 september 2020

Het UBO-register had eigenlijk begin 2020 in werking moeten treden, maar in plaats van op 10 januari, wordt het 27 september. Zo schrijven minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en minister Wopke Hoekstra van Financiën aan de Tweede Kamer.

Waarom een UBO-register?

Vanaf 27 september moeten zo’n 1,5 miljoen organisaties UBO’s gaan inschrijven in dit nieuwe register. UBO’s (Ultimate Beneficial Owners) zijn natuurlijke personen die meer dan 25% van het economisch belang in een organisatie hebben.

Het UBO-regsiter komt voort uit Europese regelgeving en gaat bijdragen aan het voorkomen van het gebruik van het financiële stelsel voor witwaspraktijken en terrorismefinanciering.

Brief

Volgens de brief van de ministers is bij de inwerkingtreding van het UBO-register rekening gehouden met de coronapandemie en een zorgvuldige IT-voorbereiding. Het wetsvoorstel dat het UBO-register instelt, is op 23 juni aangenomen door de Eerste Kamer. Het UBO-register wordt gehouden door de Kamer van Koophandel (KvK).

Trustregister

Ook wordt er een register ingevoerd waarin trusts en soortgelijke juridische constructies en hun UBO’s worden geregistreerd. Het wetsvoorstel Implementatiewet registratie uiteindelijk belanghebbenden van trusts en soortgelijke juridische constructies wordt na de zomer voor advies aan de Raad van State voorgelegd. De KvK wordt de beheerder van dit register.

UBO-register

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

  Contact

  Bezoekadres
  Boyleweg 8
  3208 KA Spijkenisse

  T 0181 627 027
  F 0181 627 044
  E info@ouwerkerknotariaat.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08:45 – 12:30 uur
  13:15 – 17:00 uur

  Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.