Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Nieuws

Wie zorgt er voor uw huisdier(en) als u er niet meer bent?

In Nederland heeft meer dan de helft van de huishoudens een huisdier. En aan een huisdier raakt u vaak snel gehecht. Sterker nog, een groot deel van mensen met een huisdier beschouwt hun dier als lid van het gezin. Maar wat als u komt te overlijden? Of u kunt zelf niet meer voor uw huisdier zorgen?

Huisdierenclausule

Wist u dat u een huisdierenclausule kunt laten opnemen in uw testament? Daarin kunt u laten weten wat u wilt dat er met uw huisdier gebeurt nadat u komt te overlijden. Hoe wilt u dat de zorg voor uw huisdier wordt geregeld? Wilt u graag iemand aanstellen die uw huisdier erft? Of geeft u iemand liever de opdracht om alleen voor uw hond of kat te zorgen?

Speciale wensen

In een huisdierenclausule kunt u beschrijven hóe u wilt dat uw huisdier verzorgd wordt, maar ook kunt u aangeven dat u wilt dat uw drie honden bijvoorbeeld bij elkaar blijven als u er niet meer bent. Of dat u liever niet heeft dat uw huisdieren naar het asiel gaan.

Levenstestament

U kunt bij ons ook laten vastleggen wat er gebeurt met uw huisdieren als u nog wel leeft, maar niet meer in staat bent om voor de dieren te zorgen. Bijvoorbeeld doordat u ziek bent, of te oud wordt. Dat kunt u regelen in een levenstestament, ook wel ‘algemene volmacht’ genoemd. Met zo’n testament kunt u iemand aanwijzen die beslissingen voor u neemt als u dat zelf niet meer kunt.

Uit elkaar

Ook in uw samenlevingscontract of huwelijkse voorwaarden kunt u een huisdierenclausule laten opnemen. Dat voorkomt dat, wanneer u ooit voor een scheiding komt te staan, jullie dan moeten ‘uitvechten’ wie de hond of kat meeneemt. U kunt ook afspreken dat jullie beiden voor de huisdieren blijven zorgen door middel van een omgangsregeling.

Meer weten?

Natuurlijk adviseren we u graag over de mogelijkheden met betrekking tot een huisdierenclausule in uw testament. Neem contact met ons op en wij helpen u graag om deze clausule zo in te vullen, dat die helemaal naar uw wens is.

Neem contact op

huisdierenclausule

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

  Contact

  Bezoekadres
  Boyleweg 8
  3208 KA Spijkenisse

  T 0181 627 027
  F 0181 627 044
  E info@ouwerkerknotariaat.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08:45 – 12:30 uur
  13:15 – 17:00 uur

  Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.