Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Nieuws

Het woningtekort neemt heel even af

De komende jaren zal het woningtekort afnemen. Het aantal huishoudens groeit naar verwachting de komende jaren minder hard, waardoor het aantal woningen dat nu gebouwd wordt vanaf dit jaar al hoger uitvalt dan de extra vraag naar nieuwe woningen. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

Piek

In 2020 zal er een piek zijn in de groei van de woningvoorraad met 78 duizend extra huizen. Dat komt door de nieuwbouw en omdat er minder huizen verdwijnen door bijvoorbeeld het samenvoegen van woningen. In de jaren daarna is de groei naar verwachting ‘slechts’ 50 duizend woningen.

Van korte duur

Heel lang zal deze situatie dus niet duren. Na 2025 ligt de bouw van nieuwe woningen weer lager dan de groei van het aantal huishoudens. Het CBS en PBL verwachten dan dat het aantal woningen en huishoudens ongeveer gelijk op zullen lopen.

Regionale verschillen

Er zijn grote verschillen per regio. In Groningen bijvoorbeeld worden er vanaf 2030 meer woningen gesloopt dan bijgebouwd waardoor het woningtekort weer toeneemt. In de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Noord-Brabant zal de woningproductie in de komende 20 jaar naar verwachting juist toenemen, en zelfs het hoogste zijn in Nederland. Zuid-Holland loopt daarbij op kop met 8 duizend  nieuwe woningen per jaar.

75 duizend woningen

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken wil dat in de komende vijf jaar 75 duizend woningen per jaar worden gebouwd. Ze probeert dit plan te stimuleren door afspraken te maken met steden, regio’s, investeerders, bouwbedrijven en ontwikkelaars.

Woningtekort

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

  Contact

  Bezoekadres
  Boyleweg 8
  3208 KA Spijkenisse

  T 0181 627 027
  F 0181 627 044
  E info@ouwerkerknotariaat.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08:45 – 12:30 uur
  13:15 – 17:00 uur

  Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.